Sundhedsklinik

Lægeklinik

Lægeklinikken åbnede i 1998. Udover behandling af AMPO-børn og medarbejdere behandler klinikken årligt 40.000 patienter.


Mange kommer langsvej fra og begiver sig om natten på vej til klinikken, for at kunne være fremme om morgenen. I den tidlige morgenstund står der hver morgen over hundrede af syge mennesker foran porten til klinikken.


Lægebehandlingen koster 1 kr, men medicin og i mange tilfælde operationer er gratis.


Optiker

Udstyr til optikeren, som åbnede i 2009, er doneret fra Spanien.

 

To AMPO sygeplejersker har med hjælp fra en optiker og øjenlæge lært, hvordan de kan tilpasse briller og dermed hjælpe folk i Ouagadougou.

 

Fattige kan komme til optikeren og få deres briller justeret eller få nye glas.

 

Et stort antal briller er modtaget fra Tyskland og fra Lions i Danmark, og der vil fremover være briller, der kan tilpasses enhver.

 

Gynækolog

Den gynækologiske klinik er åben for alle piger og kvinder. Klinikken åbnede i 2000. For et lille beløb kan dårligt stillede piger og kvinder få behandling og medicin.

 

Klinikken udfører forebyggende undersøgelse af pigerne fra AMPO børnehjemmet.

 

Der er åben på klinikken to eftermiddage om ugen.


Rehabiliteringscenter

Rehabiliteringscentret blev bygget i 2009 og behandler fysisk handicappede børn og børn med svære skader.

 

Børnene kan være indlagt til genoptræning i op til 3 måneder. Alle børn kommer fra meget fattige familier og har stort behov for intensiv og professsionel hjælp.

 

Centret tilbyder også behandling til udefra kommende patienter. Det koster omkring 4 kr pr barn og 10 kr pr voksen. På klinikken behandles sår, eksem, slangebid og skader efter trafikuheld.


Tandlægeklinik

Udstyret med en speciel tandlægestol, som er tilpasset brug i troperne, er tandlægeklinikken i stand til at fungere selv under strømsvigt.

 

Tandlægeklinikken åbnede i 2005 og er åben 4 gange om ugen. Betaling for behandlingen er ganske lille.  For AMPO børn er den gratis.

 

På tandlægeklinikken er der også mulighed for, at tandlæger udefra kan komme og fremstille proteser og gebis.